Hout-betonschutting

Hout-betonschuttingen, worden tegenwoordig overal geplaatst. In nieuwbouwwijken en ook als vervanging van bestaande (oude) schuttingen. De uitstraling van de hout-betonschutting is robuust en het natuurlijke uiterlijk zorgt voor een mooi, strak geheel. De schutting gaat veel langer mee en blijft langer mooi. Doordat het hout van de schutting niet in contact komt met de aarde veroudert de schutting ook veel langzamer. Hierdoor heb je langer plezier van je schutting.

Levensduur van een hout-betonschutting

De levensduur verschilt per houtsoort en varieert tussen de 15-30 jaar. U kunt de schuttingpalen ook verankeren in een betonvoet, dit zorgt voor een betere stabiliteit.

Beton

De betondelen van de schutting gaan meer dan 30 jaar mee. De betonnen delen kunnen wel verkleuren, maar dit heeft geen invloed op de levensduur van de schutting. Het  beton is weer op kleur te brengen met een  speciale coating . Er zijn twee verschillende kleuren coating: antraciet en taupe. Deze zijn eenvoudig aan te brengen met een roller en kwast. Met 1 liter coating kan 10 meter schutting gehandeld worden

HOUT

Alle houtsoorten vergrijzen, de één wat sneller dan de ander. Als het houten deel niet meer voldoet, is dit eenvoudig te vervangen. Als de betonnen delen met betonvoet zijn geplaatst blijven deze staan, de schutting kan in nieuwe coating gezet worden, hierdoor ziet het beton er weer als nieuw uit.

Er zijn verschillende houtsoorten leverbaar. De meest gangbare houtsoort is geïmpregneerd naaldhout. Ook douglashout is populair en veel verkocht. Hardhout is de meest duurzame variant. Alle schuttingplanken worden goed gedroogd, dit zorgt ervoor dat tijdens de bewerking de planken mooi glad worden.

Hout-betonvarianten

Er zijn drie verschillende uitvoeringen, meest gangbare uitvoeringen zijn voorradig. Alle drie varianten in hout-beton zijn 2 meter hoog.

Luxe hout-betonschutting

2 motiefbetonplaten in combinatie met een klein houten scherm

Semi-luxe hout-betonschutting

1 motiefbetonplaat in combinatie met een groter houten scherm

Standaard hout-betonschutting

1 motiefbetonplaat in combinatie met een groter houten scherm

Luxe hout-beton schutting

De Luxe hout-beton schutting is leverbaar met een motief of glad afgewerkt. De schutting heeft 2 brede onderplaten met daarboven, naar keuze, een fraaie piramide-afdekkap van beton. Dit voorkomt optrekkend vocht in de houten schuttingdelen.

Daar boven komt een houten scherm, deze kan in alle houtsoorten worden gemonteerd. De schuttingdelen zijn leverbaar met verticale planken of horizontale planken. De schutting kan ook uitgevoerd worden met een afdeklat, dit voorkomt dat het water van bovenaf de schutting in loopt en zorgt voor een langere levensduur.

Semi-Luxe hout-betonschutting

De semi-luxe hout-betonschutting heeft één betonplaat van 36 cm hoog en hierboven een groot houten schuttingdeel. Hierdoor is de totaalhoogte even hoog.

Doordat het betonnen deel lager is, geeft dit een iets rustiger beeld. De onderplaten zijn in verschillende motiefplaten verkrijgbaar, de piramide betonnen afdekkap kan ook gemonteerd worden.

Standaard hout-betonschutting

De standaard hout-betonschutting heeft een onderplaat van 26 cm hoog, hierdoor blijft de hogere houten schutting van de grond. Hierboven is een houten piramide afdeklat mogelijk om de schutting tegen water te beschermen. Dit vormt een mooi geheel

De schutting is ook geschikt om een tuinafscheiding te maken. Ook kan met een gaasscherm een perceel worden afgebakend, hierlangs kan je beplanting laten groeien zodat je een natuurlijke robuuste erfgrens hebt.

Dichte hout-betonschutting

Dichte schuttingen zijn erg geschikt voor wie een houtlook wil met zo veel mogelijk privacy..